Gott nytt år och snåla inte med krutet!

Amenvafanråjagörvälrerååå!

Nu är det nyårsafton... En afton likt många andra men som tenderar att sticka ut med små överraskningar här och där.
För lite drygt en vecka sedan firade många i Sverige julafton. Kanske gjorde dom det i andra länder också..
Julafton bjuder sällan på överraskningar. Man vaknar på morgonen och möts oftast av en tallrik risgrynsgröt och en sån där limpa med russin.
Därefter sätter man igång med lite inslagning av paket eller kanske förbereder julbordet.
Ungarna skickas ut i snön för att inte vara i vägen när resten av familjen springer runt, bråkar lite, lyssnar på wham, blir sams, och bråkar lite till...
Framåt tre samlas alla enligt tradition framför TVn och tittar på julprylen som visas. Kalles jul eller vad folk kallar det.
Efter en massa olika inslag är det dags för mat. Barnen placeras vid ett eget bord i något hörn medans dom vuxna diskuterar om vad som skall drickas till maten.
Här spenderas det ganska mycket onödig tid kan man tycka.
Barnen kastar ofta i sig maten och vill snabbt på julklapparna medans vuxna får för sig att det är viktigare med sill?!
Nåja, efter ett tag är någon i sällskapet som får för sig att handla tidning varpå denne försvinner ut i mörkret, och vips ersätts med en skäggig farbror i träningsoverall eller liknande..
Denne skäggige farbror är en världskänd filur och kallas i folkmun för Tomten.
En givmild herre som passerat bäst före datum några gånger börjar langa julklappar hej vilt och sprider någon sorts glädje i huset som annars inte existerar.
När julklapps utdelning samt öppning är avklarad och alla har klämt på varandras prylar är klockan sovdags och dagen är snart till ända.

Sådär håller det på varje år, utan förändring eller överraskningsmoment.
Om det är bra eller dåligt låter jag vara osagt, men klart är det att julen inte är mer än ett spel för galleriet när det kommer till sammanhållning i familjer och liknande. 


Nyår däremot! Jädrar vilket drag det brukar bli. Här har man ingen mall att utgå ifrån. Man för sällan vidare sitt firande till nästa generation utan gör precis lite som man vill, och bjuder lite dom man känner för.
Alternativt våldgästar dom man känner för...
Det är inte ovanligt med bråk och stök, separationer, otrohet och så vidare, men det är väl så det är?
En familj som firar jul är knappast samma familj dagen innan eller dagen efter.
På nyår är alla precis som dom är, och förväntas vara nästkommande år.

Som tur är finns det en och annan dörr som rymmer allt bra med nyår, för bakom dessa dörrar finns en blandning av folk som både passar och trivs ihop. Där uppstår sällan drama utan festen maxas och blir till en parad av onyktra, sköna individer.

Snart ska jag in genom en av dessa dörrar, och här ska inte snålas.. Jag tänker ge lika mycket som jag tar, och banne mig vad givmild man kan vara ibland. Åtminstone en gång per år..

Nä, nyår är tusen gånger bättre än julafton på alla sätt och vis, och det är upp till var och en att se till att årets fest slår alla förra, hur många det nu blir.. massor.. shit.. ända bak till stenåldern.. satan.. Massa sifror!

Gott nytt år och snåla inte med krutet!

/Awesome!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0